Lerarenopleidingen

Zijn het vooral de lessen NCZ, die u uit uw schoolgaande jeugd zijn bijgebleven; de horizonverruimende discussies, de beklijvende gesprekken die uw leerkracht NCZ wist uit te lokken? Overweegt u ernstig om in zijn/haar voetstappen te treden? Of bent u op een andere manier begeesterd geraakt door de cursus Niet-Confessionele Zedenleer en lijkt u het ambt van leerkracht NCZ wel wat…

 

Dit luik van de website werpt een licht op de bestaande lerarenopleidingen voor wie Niet-Confessionele Zedenleer wil geven. Het is opgedeeld naargelang het onderwijsniveau waarop hij/zij als leerkracht NCZ voor de klas wenst te staan.

Voor wie in hoger secundair onderwijs wil lesgeven, is er de specifieke lerarenopleiding die wordt ingericht door de niet-confessionele universiteiten van Brussel en Gent. De geïntegreerde lerarenopleiding, georganiseerd door een niet-confessionele hogeschool, geeft toegang tot het lager secundair onderwijs. Het behalen van een postgraduaat NCZ Lager Onderwijs laat toe NCZ te geven in het lager onderwijs.

 

Onder elke opleidingsinstelling vindt u telkens een korte schets van de toelatingsvoorwaarden en het vereiste profiel. Na de recente hervorming van de lerarenopleiding blijft voor de verschillende soorten lerarenopleidingen slechts één beroepstitel over: het diploma van leraar NCZ.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s